Доступність посилання

ТОП новини

В Алжирі повідомили про 37 іноземців, загиблих під час кризи з заручниками


Тіла вбитих розвантажують із вантажівок-рефрижераторів у лікарні в Ін-Аменасі для ідентифікації, 21 січня 2013 року
Тіла вбитих розвантажують із вантажівок-рефрижераторів у лікарні в Ін-Аменасі для ідентифікації, 21 січня 2013 року
Прем’єр-міністр Алжиру Абдельмалік Селлал заявив сьогодні, що в перебігу чотириденного протистояння з захопленням заручників на сході країни загинули 37 громадян іноземних держав.

Іще сім іноземців на цей час вважаються зниклими безвісти, додав він на прес-конференції.

За його словами, в нападі на газовидобувний комплекс біля містечка Ін-Аменас, який спільно експлуатують компанії кількох країн, взяли участь 32 бойовики. Усі вони дісталися до Алжиру з сусідньої держави Малі, де нині війська цієї країни і Франції ведуть операцію проти ісламістів. Але, сказав міністр, серед цих нападників були громадяни і Малі, і Єгипту, Нігеру, Мавританії, Тунісу, а також принаймні один мав громадянство Канади.

Із нападників 29 убили, трьох затримали, уточнив також міністр.

Раніше сьогодні в Алжирі повідомляли про не менш як 48 загиблих заручників, серед яких було багато і алжирців.

Минулого тижня бойовики захопили заручниками, як вони заявляли, 41 іноземця, зокрема, громадян США, Японії і низки країн Європи, і неуточнене число алжирців на міжнародному газовидобувному підприємстві в пустелі Сахарі біля містечка Ін-Аменас на сході Алжиру, неподалік кордону з Лівією. Викрадачі вимагали, зокрема, щоб Франція припинила свою воєнну операцію проти бойовиків-ісламістів у сусідній із Алжиром Малі.
XS
SM
MD
LG