Доступність посилання

ТОП новини

Табачник не хоче, щоб у школах вивчали патріотичні твори (огляд преси)


Київ – Екологічні аспекти видобутку нетрадиційного газу в Україні необхідно детально обговорити і проаналізувати на всіх рівнях: від Академії наук до сільських громад. Проте, як зауважує експерт газети «День», не варто забувати, що для України небезпечний не сланцевий газ, а відсутність пошуку джерел диверсифікації постачання палива. Якщо якась політична домінанта, використовуючи нерозуміння ймовірності екологічних ризиків, візьме гору і над економікою, і над здоровим глуздом, то небезпека буде для України як ніколи близька. Адже сланцевий газ і є для України реальною можливістю диференціювати газовий імпорт, а то і зовсім від нього відмовитися. Про це наголошується в статті «Нетрадиційний» газ – шанс для України. Але використовувати його буде непросто».

Міністр освіти Дмитро Табачник не хоче, щоб п’ятикласники вивчали патріотичні твори, стверджує газета «Україна молода». Видання пише, що зі шкільної програми з української літератури для 5-го класу вилучені художні твори, які виховують патріотизм і зацікавлюють українською історією. Про це йдеться в рубриці «Нахабство».

Податок на поля, дачі та садові ділянки збільшать втричі, стверджують «Ізвєстія в Україні». За розрахунками Міністерства фінансів, нові ставки збільшать податкові надходження приблизно на 40%, що дозволить вирішити проблему фінансування сільрад. Платити податок доведеться не лише фермерам, але й тим, у кого є будиночок у селі. Експерти видання впевнені, що такі заходи навряд чи допоможуть наповнити місцеві бюджети. Великі агрохолдинги давно користуються пільгами, а пересічним селянам нові ставки будуть не по кишені. Особливо важко дрібним сільгоспвиробникам, чий бізнес стане збитковим, зазначає видання.

Після ухвалення бюджету-2013 в Україні спішно поміняли головних розпорядників грошей, констатує «Інвестгазета». Збирати їх тепер буде Міністерство доходів і зборів (утворене на базі колишніх податкової та митниці), ділити – Мінфін, витрачати – 17 міністерств. Скільки саме витрачатиме кожне міністерство і на що саме, йдеться в статті «Органи розподілення».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG