Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція розраховує на позачергову сесію 30 січня – Яценюк


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк
Опозиційні фракції парламенту отримали підписні листи для збору підписів за проведення позачергової сесії Верховної Ради, повідомив лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

За його словами, в підписному листі йдеться і про питання відставки генерального прокурора України Віктора Пшонки.

«Для того, щоб розглянути це питання, опозиції необхідні 150 голосів. Ми маємо 150 голосів і для того, щоб скликати позачергову сесію, і для того, щоб поставити на голосування і розгляд питання про недовіру генеральному прокурору України», – сказав Яценюк.

Як наголосив депутат, парламентарі висловлюються за недовіру генпрокурору через те, що органи прокуратури очолили «процес політичного переслідування Юлії Тимошенко».

За словами лідера фракції, позачергова сесія Верховної Ради, найімовірніше, відбудеться 30 січня.

Раніше передбачалося, що позачергова сесія відбудеться 29 січня. Однак, за словами Яценюка, через те, що підписні листи отримали лише 22 січня, вона може бути проведена 30-го.

Він нагадав, що, згідно із законодавством, голова Верховної Ради після того, як йому передадуть підписні листи, має сім днів для ухвалення рішення.

Фракція «Батьківщина» вимагає провести 29 січня позачергове засідання Верховної Ради для розгляду ситуації, що склалася навколо Тимошенко.
XS
SM
MD
LG