Доступність посилання

ТОП новини

МЗС не бачить загроз для проведення саміту Україна-ЄС


Події довкола екс-прем’єра Юлії Тимошенко і колишнього керівника МВС Юрія Луценка не вплинуть на дату й формат проведення саміту Україна-ЄС. Деталі його проведення наступного тижня обговорять міністр закордонних справ України Леонід Кожара і керівники Євросоюзу у Брюсселі. Про це повідомив виконувач обов’язків директора Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

«Ми (Україна) завжди демонстрували відкритість у нашому діалозі з ЄС практично з усіх питань внутрішньополітичного розвитку нашої держави. І налагодженню відповідних контактів у цих комунікаціях значно сприяла місія уповноважених представників Європейського парламенту, яку очолили колишній президент Європарламенту Пет Кокс і колишній президент Польщі Александр Квасневський. Ми сподіваємося, що ця місія продовжить свою роботу», – сказав представник МЗС.

За словами Перебийноса, у МЗС України очікують, що досягнуті за результатом майбутнього саміту Україна-ЄС домовленості дозволять максимально наблизитися до підписання Угоди про асоціацію.

Дату саміту – 25 лютого 2013 року – наприкінці минулого року телефоном узгодили Президент України Віктор Янукович і голова Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу.
XS
SM
MD
LG