Доступність посилання

ТОП новини

Майже 80% громадян не хочуть поділу України на дві окремі держави – опитування


Майже 80 % громадян не хочуть поділу України на дві окремі держави – опитування
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:23:42 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Переважна більшість громадян України не підтримує ідею «утворення на території України двох незалежних держав – на основі Південно-східних областей і на основі Західних і Центральних областей». Такий результат опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова в усіх регіонах України у вересні 2012 року.

«Ми ставили питання: «Чи виступають люди за ідею створення незалежної держави на основі Південно-східних областей , як це звучало 2005 року на з’їзді у Сіверськодонецьку? Тоді, у 2005 році, лише 5% населення підтримало цю ідею. Зараз таких стало ще менше – 3, 6%, а 18 % опитаних – не визначилися. Причому частка тих, хто «за» такий поділ України зменшилася і на сході та півдні країни», – повідомив в ефірі Радіо Свобода заступник директора Центру Разумкова Михайло Міщенко.

Майже 78% опитаних Центром Разумкова у всіх регіонах України не підтримують ідею відокремлення східних і південних областей і «приєднання їх до Росії».

На думку Михайла Міщенка, вересневе опитування свідчить про те, що більшість жителів України «відчувають себе громадянами єдиної країни». До того ж, серед молоді, порівняно з людьми старшого віку, менше поширені негативні стереотипи у ставленні до жителів інших регіонів.
XS
SM
MD
LG