Доступність посилання

ТОП новини

Дочка Тимошенко і опозиціонери зустрілися з керівником Ради Європи


Зала засідань Парламентської асамблеї Ради Європи у Страсбургу у Франції, архівне фото
Зала засідань Парламентської асамблеї Ради Європи у Страсбургу у Франції, архівне фото
Дочка колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко Євгенія і представники української делегації від опозиції в Парламентській асамблеї Ради Європи зустрілися з генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Яґланном, повідомив заступник голови української парламентської делегації Сергій Соболєв, як його цитує в середу прес-служба партії «Батьківщина».

За його словами, Яґланн підготує запит до комітету Ради Європи з питань запобігання тортурам у зв’язку з ситуацією в Україні і виступить із окремою доповіддю з цього питання на сесії ПАРЄ.

Як сказав Соболєв, під час зустрічі обговорювалась тема політичних репресій в Україні, «які прямо загрожують життю лідерів опозиції Юлії Тимошенко та Юрія Луценка».

Він також заявив, що представники української опозиції розповіли генсекретареві Ради Європи про намагання Генпрокуратури України позбавити депутатського імунітету народних депутатів від опозиції Сергія Власенка, Григорія Немирю, Михайла Головка і Ярослава Дубневича, про факти кримінального переслідування парламентарів і застосування грубої фізичної сили щодо жінок-депутатів.

Також під час зустрічі Турбйорна Яґланна поінформували про деталі нових обвинувачень проти Юлії Тимошенко, сказав він.
XS
SM
MD
LG