Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокурор: про ймовірну причетність Тимошенко до вбивства Щербаня дізналися ще в 2001-му


Віктор Пшонка, архівне фото
Віктор Пшонка, архівне фото
Генеральний прокурор Віктор Пшонка заявив, що українські правоохоронці знають про ймовірну причетність колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко до фінансування вбивства народного депутата Євгена Щербаня ще з 2001 року, повідомила в середу прес-служба Генеральної прокуратури.

Саме тоді, сказав Генпрокурор журналістам у перебігу свого візиту до Німеччини, не названий ним радник іншого колишнього прем’єра Павла Лазаренка заявив про причетність Юлії Тимошенко до фінансування та організації вбивства Євгена Щербаня.

«Тому ця інформація не нова і була озвучена ще 12 років тому, але Тимошенко всіма можливими і неможливими шляхами весь цей час уникала відповідальності: вона ховалася за посадами, мандатом народного депутата, політичним статусом тощо», – заявив, як мовиться в повідомленні, Пшонка.

Він також вкотре заявив, що ніяких прав Тимошенко, у тому числі і права на захист, під час вручення їй повідомлення про підозру порушено не було.

Віктор Пшонка перебуває в середу в Німеччині на чолі офіційної делегації Генпрокуратури на запрошення Генеральної прокуратури і Федерального відомства з питань юстиції Німеччини.

Прихильники Тимошенко заявляли, що при врученні їй наприкінці минулого тижня цього повідомлення про підозру у причетності до вбивства Щербаня її права були порушені.

Сама Юлія Тимошенко в переданих на волю заявах відкидала звинувачення у причетності до вбивства Євгена Щербаня, яке сталося в Донецьку 1996 року.
XS
SM
MD
LG