Доступність посилання

ТОП новини

Для кого домагається пільг Янукович-молодший? (Огляд преси)


Те, що відбувається зараз із Тимошенко, може привести нинішніх господарів України на паперть або в еміграцію, стверджує в «Газеті по-українськи» російський політолог Андрій Окара. Він зазначає: «Є свавілля, на які в Євросоюзі не можуть не відреагувати, тому Україна може пролетіти в своїх євроінтересах. Янукович змушений буде піти на уклін до Кремля здаватися в Митний союз. Причому не на сильних, а найслабших умовах». Політолог вважає, що «нинішній український політичний режим девальвують: президент перестане бути президентом, його син перестане бути найуспішнішим бізнесменом, друг сина перестане бути першим віце-прем’єром і так далі. У новій реальності вони тільки заважатимуть Кремлю. Інакше кажучи, що гірше зараз Тимошенко, то швидше Москва зжере гаранта та його сім’ю, наголошує Окара в статті «Що гірше Юлії, то швидше Москва зжере гаранта».

Імена українських політичних діячів Степана Бандери та Романа Шухевича вилучили з переліку осіб, про які потрібно знати, щоб скласти зовнішнє незалежне оцінювання з історії України в цьому році. Про це повідомили журналісти одного з телеканалів. У Міносвіти на словах відхрещуються від цього, але офіційно вимагають надіслати інформаційний запит. Ситуацію коментує експерт газети «День», який переконаний, що коли дійсно такі зміни будуть, то це означає, що в Україні відбуватиметься за радянською схемою ідеологічний тиск на викладання історії в школі, тобто відхід від фактів у бік ідеологічних тлумачень. Публікація називається «Замах на Бандеру».

Найближчим часом розшириться список порушень, через які можуть забрати водійські права, інформують «Ізвєстія в Україні». У нього додадуть створення перешкод для автомобілів швидкої допомоги та пожежним. Із жовтня по травень водіям доведеться їздити з увімкненими фарами, а пішоходам – клеїти до одягу світловідбивачі. Якщо Верховна Рада схвалить відповідний закон, за одні й ті ж порушення водії іномарок класу люкс заплатять вчетверо більше, ніж власники стареньких «Жигулів».

Лобісти ІТ-індустрії, серед яких син Президента і народний депутат Віктор Янукович, знову добиваються введення безпрецедентних податкових пільг для галузі. Документ обіцяють підтримати у профільному комітеті парламенту. Але позиція основних противників – Міністерства фінансів та Адміністрації Президента, які домоглися відхилення законопроекту минулого року – залишається незмінною. Про це розповідає «Комерсант Україна» у матеріалі «Перезапуск програми».

Про сім найважливіших знахідок українських археологів минулого року розповідає «Газета по-українськи». Серед них – бойове античне судно – трирему – виявили на дні Чорного моря. Трипільський вівтар виявили під час розкопок трипільського храму – першої та єдиної культової споруди, виявленої археологами за 120 років дослідження трипільської культури. А на Луганщині розкопали ставку ханів Золотої Орди XIV століття.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG