Доступність посилання

ТОП новини

«АероСвiт» каже, що його роботу блокують


Авiакомпанiя «АероСвiт» занепокоєна блокуванням її поточної роботи, йдеться в повiдомленнi авiакомпанiї. «До цих заходiв вдаються не лише деякi контрагенти, а й державнi органи, покликанi забезпечувати дотримання законодавства», – заявили в компанії.

Наприкiнцi минулого року авiаперевiзник був змушений звернутися до суду з заявою про порушення справи про банкрутство у зв’язку з неможливiстю одночасного задоволення вимог усiх кредиторiв у повному обсязі, нагадують у компанії.

Господарський суд Київської областi 29 грудня ввiв процедуру розпорядження майном авiакомпанiї, що передбачає провадження госпдiяльностi без обмежень. Водночас, вiдповiдно до закону «Про вiдновлення платоспроможностi боржника або визнання його банкрутом», суд наклав мораторiй на задоволення вимог кредиторiв, протягом дiї якого забороняється стягнення з боржника на пiдставi виконавчих та iнших документiв.

Як повідомили в «АероСвiті», таке рішення дає змогу продовжити поточне оперування, а в разi подальшого введення в судовому порядку процедури санацiї – реалiзувати систему заходiв з оздоровлення фiнансово-господарського становища компанiї, скорочення витрат, пiдвищення операцiйної ефективностi, реструктуризацiї боргiв та активiв, вiдновлення платоспроможностi і забезпечення виконання зобов’язань перед усiма кредиторами.

Водночас, за даними авiакомпанiї, деякi кредитори в обхiд законодавства вдаються до рiзних засобiв впливу на неї, перешкоджаючи нормальному функцiонуванню.

У зв’язку з цим «АероСвiт» закликає вiдповiднi державнi контрольнi й правоохороннi органи сприяти припиненню провокацiйного втручання в його роботу.

На початку цього місяця низку рейсів цієї авіакомпанії скасували, а з 15 сiчня маршрутна мережа, що включала, крiм внутрiшнiх рейсiв, ще близько 80 мiжнародних напрямкiв, скоротилася до двох внутрiшнiх i до десятка мiжнародних маршрутiв. 16 сiчня компанiя повiдомила, що вводить тимчасовий розклад польотiв до 31 сiчня, згiдно з яким залишає за собою оперування лише шiстьма повiтряними лiнiями: чотирма мiжнародними і двома внутрiшнiми.
XS
SM
MD
LG