Доступність посилання

ТОП новини

FEMEN протестували в Давосі проти нужденності жіноцтва


FEMEN протестують у швейцарському Давосі проти дискримінації жіноцтва, 26 січня 2013 року
FEMEN протестують у швейцарському Давосі проти дискримінації жіноцтва, 26 січня 2013 року
Жіночий феміністський рух FEMEN із України, який нині засновує відділки і в інших країнах світу, влаштував у суботу протест у швейцарському Давосі, де відбувалися щорічні збори Всесвітнього економічного форуму.

Троє традиційно напівоголених дівчат запалили червоні сигнальні димові шашки, назвавши свою акцію «Бідні, тому що жінки». На їхню думку, вони таким чином «подали сигнал SOS», бо «господарі світу» давно визначили місце жінки у глобальній економіці, і це «місце дармової робочої сили, живого засобу виробництва надприбутку, безслівної покірливої тварини і секс-рабині», а делегати зборів «мають за краще замовчувати, що у 21-му столітті жінки залишаються найчисленнішим, але при цьому найбіднішим, найбезправнішим і найнеосвіченішим станом цього світу».

Поліція припинила їхню акцію і видала її учасницям, українці Інні Шевченко і двом громадянкам Франції, адміністративний припис із забороною з’являтися в Давосі до кінця дня в неділю, коли всі заходи щорічних зборів ВЕФ будуть повністю закінчені.
XS
SM
MD
LG