Доступність посилання

ТОП новини

«Україну «по-братськи» притискають до стіни» (огляд преси)


Між Україною та Росією почалося нове «газове» протистояння, що загрожує перейти в чергову тотальну торговельну війну, стверджує газета «День». Експерти видання переконані, що штраф у 7 мільярдів американських доларів – це не стільки «покарання за порушення контракту», скільки реакція на підписання в Давосі угоди про розподіл продукції між Україною й англо-голландським нафтогазовим гігантом Shell. Вони вважають, що нині «сам «Газпром» дає привід, щоб звернутися до Стокгольмського арбітражу, де в України є великі шанси на позитивне рішення суду. Йдеться про те, що «Газпром» зобов’язався транзитувати через територію України газ в об’ємі 110 мільярдів кубометрів на рік. Цього «Газпром» не виконує», – наголошує експерт. Стаття називається «Газова спроба № 3, або Україну «по-братськи» притискають до стіни».

Газета «Вечірні вісті» наголошує, що недалекоглядна політика «Газпрому» призвела до того, що об’єми продажу російського газу у Європі невпинно скорочуються, а його місце займає блакитне паливо головного конкурента Росії – Норвегії. Це дає деякі шанси Україні, але з чинною владою їх навряд чи вдасться реалізувати, зауважує видання.

Затверджена програма зростання української економіки. У неї включені основні галузі, які в 2013-2014 роках отримають державну підтримку. Одне з головних завдань – розвиток внутрішнього ринку і жорстка боротьба з контрабандою та фальсифікатом. Проект обійдеться країні в 185 мільярдів, але це дозволить зберегти робочі місця і уникнути кризи, переконують «Ізвєстія в Україні».

Щороку українські суди конфісковують товарів на сотні мільйонів гривень.
Банки – продають майна на мільярди. Обліком і контролем продажу, як стверджує «Інвестгазета», не займається ніхто – в ході торгів ціна вилученого знижується в 2-10 разів, дозволяючи непогано заробити всім учасникам. Стаття називається «Відняти і поділити».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG