Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат Мирослави Гонгадзе подасть апеляцію на вирок Пукачу


Валентина Теличенко
Валентина Теличенко
Представник інтересів Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко заявляє про намір подати апеляцію на вирок Печерського райсуду Києва екс-керівнику департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексію Пукачу. Сьогодні його визнали винним у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе і засудили до довічного ув’язнення.

«Міру покарання, яку суд призначив підсудному, я вважаю адекватною, але я вважаю, що не повністю встановлені мотиви, тобто суд не проаналізував замовний характер убивства Гонгадзе, хоча ми неодноразово наполягали на цьому, як і наполягали викликати в судове засідання колишнього президента Кучму і Володимира Литвина саме, щоб встановити замовний характер злочину», – сказала Теличенко.

Водночас представник інтересів Лесі Гонгадзе в суді Андрій Федур заявив, що, найімовірніше, не подаватиме апеляції. «Я не вірю в об’єктивність і неупередженість цієї справи», – сказав адвокат біля будівлі Печерського районного суду Києва.На його думку, суд не повністю вивчив мотиви Пукача.

«Певною мірою скептично ставлюся до цього вироку. Я так і не зрозумів під час розгляду справи в суді, який мотив дій Пукача: чи він особисто мав бажання вбити Гонгадзе, чи йому хтось замовив це вбивство... Із цього приводу, на мій погляд, суд докладно не вивчив обставин», – наголосив він.

Тим часом, державний обвинувач у цій справі Володимир Шилов заявив, що рішення Печерського районного суду Києва у справі Олексія Пукача є таким, як і просило держобвинувачення. Хоча, за його словами, є деякі розбіжності.

Також держобвинувач висловив думку, що оголошення вироку Пукачу у відкритому для ЗМІ режимі стане своєрідною профілактикою для правоохоронців із метою уникнення порушень закону.

Печерський районний суд Києва сьогодні засудив Пукача до довічного ув’язнення, визнавши його винним у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе восени 2000 року.
XS
SM
MD
LG