Доступність посилання

ТОП новини

Рибак: скликати позачергову сесію не доцільно


Володимир Рибак
Володимир Рибак
Голова Верховної Ради Володимир Рибак, як і раніше, наполягає, що немає підстав проводити позачергову сесію Верховної Ради.

«Я думаю, що позачергову сесію не потрібно збирати, тому що вже у вівторок розпочинається друга сесія», – сказав спікер в інтерв’ю телеканалу «Рада».

Він вкотре заявив, що для проведення позачергової сесії потрібно «викинути на вітер» понад 3,5 мільйона гривень.

Рибак також заявив, що насправді виявилося менше підписів народних депутатів під підписними листами щодо проведення позачергової сесії. За його словами, апарат Верховної Ради зі 158 підписів народних депутатів не визнав 7, а ще 11 підписів були «не схожі на підписи депутатів».

«140 підписів є на сьогодні», – сказав Рибак.

Водночас він зазначив, що мав намір підписати розпорядження щодо проведення позачергової сесії, проте після фактів, про які він довідався, вирішив цього не робити.

Спікер також повідомив, що хоче зустрітися з керівниками фракцій парламенту в п’ятницю, щоб обговорити актуальні питання, зокрема й інцидент із жінками-депутатами, що стався в Харкові.

При цьому він нагадав, що в понеділок, 4 лютого, відбудеться засідання погоджувальної ради, а у вівторок відкриє свою роботу друга сесія парламенту VII скликання.

Опозиція наполягає на необхідності скликання позачергової сесії парламенту, на якій вимагає розглянути ситуацію, що склалася довкола ув’язненої Юлії Тимошенко. Опозиціонери заявляють, що Володимир Рибак має подати у відставку через відмову скликати таку сесію на вимогу депутатів.
XS
SM
MD
LG