Доступність посилання

ТОП новини

«Беркут» заблокував вхід до мерії Києва


Близько 20 бійців спецпідрозділу «Беркут» заблокували вхід до будівлі Київської мерії на Хрещатику у зв’язку з пікетом двох десятків представників громадських організацій.

За повідомленнями новинних агенцій, беркутівці стежать за представниками громадських організацій, які намагаються увійти до будівлі мерії, щоб звернутися до голови КМДА Олександра Попова стосовно ситуації з обранням Громадської ради при київській міській держадміністрації, яке відбувалось у вівторок у приміщенні Головпоштамту.

Вхід до КМДА зачинений, до представників громадських організацій поки що ніхто не виходить.

Водночас перед будівлею збираються іноземні дипломати, зокрема з Індії та США. Як передає УНІАН, один із членів делегації повідомив, що в будівлі КМДА має відбутися дипломатичний захід з нагоди річниці незалежності Індії. За повідомленням, наразі близько 20 представників індійської делегації, включно з послом Індії в Україні, стоять на вулиці поряд із бійцями «Беркуту» і чекають на якусь реакцію з боку КМДА.

Сьогодні в будівлі Головпоштамту на Хрещатику в Києві відбулися установчі збори Громадської ради при КМДА, на яких обрали голову, секретаря і 40 членів ради. У зборах узяли участь 442 делегати. При цьому близько 200 із них, які представляли провладно налаштовані громадські організації, змогли об’єднатися і забезпечити обрання керівництва ради.

Це викликало обурення представників опозиційних організацій на чолі з представниками ВО «Свобода», внаслідок чого виникла бійка, і для реагування до будівлі прибули представники «Беркуту».

При цьому до міліції надійшло повідомлення про мінування приміщення, в якому відбувалися збори. Ця інформація не підтвердилася.
XS
SM
MD
LG