Доступність посилання

ТОП новини

ЄС дав Україні гроші на соціальну реінтеграцію матерів і батьків після декрету


Україна отримала понад півмільйона євро на впровадження проекту «Знову до роботи: реінтеграція матерів і батьків до професійного життя після декрету». Про це повідомив координатор сектору соціальної сфери представництва Євросоюзу в Україні Сергій Полюк.

Представляючи проект, Полюк наголосив: «Чому Євросоюз опікується цими питаннями? По-перше, тому що ЄС розглядає питання гендерної рівності як одне з ключових питань у галузі прав людини. По-друге, існує програма ООН «Цілі тисячоліття», цілі розвитку, які взяли на себе й Україна та Євросоюз. Без трудових ресурсів ніякого розвитку не може бути, а жінки – це великий трудовий ресурс, на який треба звертати увагу».

За словами експерта, в українському проекті використано практики держав Євросоюзу, які забезпечують соціальну підтримку та нормальне повернення на працю батьків, які доглядали дитину. Очікується, що уряд, профспілки і громадські організації України, які беруть участь у здійсненні проекту, підготують правові акти для забезпечення рівних можливостей для участі батьків в економічному житті країни, пояснив Полюк.

До здійснення проекту залучені представництво ЄС, Міністерство соціальної політики, Федерація профспілок України, громадська організація «Ліга соціальних працівників України», низка українських і міжнародних благодійних фондів та організацій.

Проект здійснюється у 2013-2015 роках у чотирьох областях України та місті Києві.

За даними Мінсоцполітики, лише третина жінок не має проблем при поверненні на роботу. Більшість матерів після декрету на вимогу працедавця повинні пройти повторну професійну підготовку – відтак, для повноцінного повернення у професійне середовище працівнику потрібно до 6 місяців.
XS
SM
MD
LG