Доступність посилання

ТОП новини

Тюремники: Луценка виписали з лікарні його лікарі


Юрій Луценко
Юрій Луценко
Колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка виписали з лікарні його лікарі. Про це повідомив заступник керівника медичного департаменту пенітенціарної служби України Зураб Малазонія.

За його словами, згідно з випискою клініки, де Луценкові робили операцію, в засудженого наразі немає показань для перебування у стаціонарі.

«Лікуючий лікар Луценка ухвалив рішення про виписку пацієнта. Адже, як значиться у висновку клініки, після проведених маніпуляції стан пацієнта покращився, на болі він не скаржився», – сказав Малазонія.

Він також наголосив, що етапування екс-міністра відбувалося планово, адже ще вчора лікарі готували документи на виписку. «Усі заяви про термінове вивезення не відповідають дійсності. Все відбулося планово, як це планували лікуючі лікарі Луценка», – додав Малазонія.

Крім того, за його словами, медики клініки передали пенітенціарній службі низку рекомендацій, які медичний персонал колонії виконуватиме. «Зокрема, Луценкові було рекомендовано дієту, а також піші прогулянки не менше 30 хвилин на день», – уточнив він.

Заступник керівника меддепартаменту пенітенціарної служби також пояснив, що з медичної точки зору процедура, яку проводили екс-міністрові, це процедура одного дня, яка взагалі не потребує тривалої реабілітації.

«Звичайних пацієнтів у таких випадках виписують на третій день. У нашому випадку, за наполягання родичів засудженого, він перебував у лікарні 7 днів після операції», – пояснив Малазонія. Він також спростував інформацію про те, що лікарі начебто готували Луценка до ще однієї операції.

За словами Малазонії, стан пацієнта наразі стабільний і задовільний.

Дружина Юрія Луценка Ірина наголосила, що її чоловіка не мали б етапувати у колонію, тому що він перебував на інтенсивному лікуванні. Опозиція називає перевезення колишнього міністра назад до колонії катуванням і замахом на його життя.
XS
SM
MD
LG