Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція планує домагатися переведення Тимошенко на лікування за кордон


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк
Опозиція має намір домогтися переведення на лікування за кордон колишнього прем’єра Юлії Тимошенко, яка проходить курс лікування в харківській лікарні. Про це заявив лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк на зборах опозиції в парламенті.

«Одне з перших завдань добитися того, щоб Юлія Тимошенко отримала медичну допомогу в належній і достойній клініці за межами України. Це перший крок, який ми повинні зробити, тому що сьогодні стоїть питання про її фізичне виживання, так само як стоїть питання про фізичне виживання Юрія Луценка», – заявив Яценюк.

За його словами, домогтися цього непросто. Однак Яценюк висловив сподівання, що спільними зусиллями опозиційні фракції «досягнуть справедливості».

Тимошенко перебуває в харківській лікарні з квітня 2012 року. Медикаменти й терапію призначали лікарі німецької клініки «Шаріте». 18 січня екс-прем’єр оголосила акцію громадянської непокори, протестуючи проти цілодобового відео спостереження і присутності охоронців.

Юрія Луценка 23 січня прооперували в київській клініці, а вчора повернули до Менської колонії, де він відбуває покарання за низку посадових злочинів.
XS
SM
MD
LG