Доступність посилання

ТОП новини

Регіонали: заяви опозиції про смс – провокація


Опозиційні депутати на зборах у парламенті 31 січня 2013 року
Опозиційні депутати на зборах у парламенті 31 січня 2013 року
Розсилання опозиційним депутатам смс-повідомлень про скасування зборів трьох фракцій є провокацією з боку самих представників опозиції. Про це заявив депутат Верховної Ради від Партії регіонів Володимир Олійник.

«Я вважаю, що це недотепна провокація самих опозиціонерів для того, щоб виправдати те, що не всі члени їхньої фракції присутні на засіданні, а прийшли тільки ті, які ледь зібралися», – сказав він.

Таку ж думку виловив регіонал Михайло Чечетов. «Можна було відразу припустити: нічим хорошим спроба провести позачергову сесію не закінчиться. Але те, що опозиція осоромиться, – таке навіть уві сні приснитися не могло. За її загальної чисельності близько двохсот осіб у залі були присутніми менше від сотні опозиціонерів. Тобто половина на політичне збіговисько не з’явилася, промінявши його на Канари, Мальдіви й Альпи», – цитує Чечетова прес-служба Партії регіонів.

Він висловив думку, що велика частина представників опозиції просто не захотіла відігравати роль «пішаків» у політичній грі своїх лідерів.

На сьогоднішніх зборах опозиції фракції УДАР, «Батьківщина» і «Свобода» висловили недовіру Голові Верховної Ради Володимирові Рибаку, генеральному прокуророві Віктору Пшонці. Також опозиціонери ухвалили забезпечити запровадження персонального голосування і висунули вимогу негайно звільнити екс-прем’єра Юлію Тимошенко і колишнього голову МВС Юрія Луценка й забезпечити їхнє лікування.

Представники опозиції заявили, що влада намагалася зірвати їхні збори, розіславши депутатам смс-повідомлення про те, що засідання нібито скасовується.

За даними опозиції, на збори прийшли понад 150 парламентарів від трьох опозиційних фракцій.
XS
SM
MD
LG