Доступність посилання

ТОП новини

За бійки під час формування громадської ради КМДА порушили 20 справ


Міліція Києва порушила за заявами громадян двадцять кримінальних проваджень щодо подій в Головпоштамті, повідомили у прес-служби Головного управління МВС України в місті Києві.

«29 січня 2013 року в актовому залі на вулиці Хрещатик, 22 проходили установчі збори з формування громадської ради при виконавчому органі КМДА. Кількість учасників заходу значно перевищила запрошених до участі громадян», – повідомили в міліції.

За даними правоохоронців, під час засідання між присутніми на зборах виникла словесна перепалка, яка згодом переросла в конфліктну ситуацію. «Розпочалась штовханина. Внаслідок чого у приміщення залу пошкоджено кілька вікон, двері та крісла. Один із присутніх застосував вогнегасник», – йдеться в повідомленні.

В міліції повідомили, що правоохоронцям вдалося врегулювати конфлікт. Після сутички до міліції звернулися громадяни, які під час штовханини отримали тілесні ушкодження, адміністрація будівлі, де проходило засідання, і народні депутати.

«Інформацію про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальні провадження одразу за кількома статтями кримінального кодексу України: стаття 125 «Умисне нанесення легких тілесних ушкоджень», стаття 194 «Умисне знищення або пошкодження майна», стаття 296 «Хуліганство», стаття 259 «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності» та стаття 344 «Втручання в діяльність державного діяча», – йдеться в повідомленні міліції Києва.

У вівторок у будівлі Головпоштамту на Хрещатику відбулися установчі збори громадської ради при КМДА, на яких обрали голову, секретаря і 40 членів ради. У зборах узяли участь 442 делегати. При цьому близько 200 із них, які представляли провладно налаштовані громадські організації, змогли об’єднатися ті забезпечити обрання керівництва ради.

Це викликало обурення представників опозиційних організацій на чолі з представниками ВО «Свобода», внаслідок чого виникла бійка, і для реагування до будівлі прибули представники «Беркута».
XS
SM
MD
LG