Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура заперечила, що не надає захисникам Тимошенко матеріалів справи


Генеральна прокуратура заперечила сьогодні заяви захисника Юлії Тимошенко Олександра Плахотнюка, що не надає йому матеріалів справи проти колишнього Прем’єр-міністра щодо вбивства народного депутата Євгена Щербаня.

Ці заяви, ніби Генпрокуратура не надає ці матеріали впродовж 11 днів, не тільки не відповідають дійсності, а й свідчать про бажання адвоката ввести в оману і засоби інформації, і громадськість, наголосив відділ зв’язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури.

Як мовиться в повідомленні, заява Плахотнюка про це надійшла до Генпрокуратури лише позавчора, 29 січня, і її негайно розглянули і у визначений законом термін направили адвокатові відповідь, що захисники Тимошенко можуть ознайомитися з матеріалами справи, як тільки з’являться на запрошення слідчого.

Генпрокуратура позавчора вже повідомляла про цю заяву Олександра Плахотнюка і наголошувала, що він також тільки того дня вперше подав документи, необхідні для допуску до справи як адвокат, і був допущений до неї. Інший захисник колишнього прем’єра Сергій Власенко, за тим повідомленням, жодного разу не прибув на запрошення Генеральної прокуратури для участі у слідчих діях у справі. Начальник головного управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Андрій Курись тоді вже заявляв, що адвокати Тимошенко «від правових методів ведення захисту переходять до політичних і необґрунтованих».
XS
SM
MD
LG