Доступність посилання

ТОП новини

Законністю медичної реформи на Дніпропетровщині зайнялася прокуратура


На вимогу прокуратури Дніпропетровської області Державна фінінспекція перевіряє законність реорганізації і скорочення мережі медичних закладів регіону, повідомила сьогодні прес-служба прокуратури області.

За даними з прокуратури, принагідно інспектори перевірять також ефективність використання матеріальних, трудових і фінансових ресурсів закладами сфери.

Зокрема, перевіряють законність об’єднання обласних і міських онкологічного, наркологічного, венерологічного диспансерів і низки лікарняних закладів у Дніпропетровську і Кривому Розі, а також закриття туберкульозного відділення Магдалинівської районної лікарні і скорочення 150 ліжок для хворих на сухоти в області.

У рамках «пілотного» проекту медичної реформи на Дніпропетровщині, яка розпочалась 2011 року, закрили понад 4 тисячі лікарняних ліжок у цілодобових стаціонарах, зокрема, єдину геріатричну лікарню. Тепер мешканцям деяких сіл доводиться діставатись до найближчої лікарні за півсотні кілометрів. Крім того, на місцях, як заявляють правозахисники, перепрофілювання закладів відбувалось не без тиску на медиків. В окремих містах збирали підписи за референдум про скасування медичних новацій.

Останнє рішення у рамках медичної реформи, яке викликало невдоволення громадськості, – закриття одразу 12 лікарень в області.
XS
SM
MD
LG