Доступність посилання

ТОП новини

Права та свободи українців намагаються підмінити «традиційними цінностями» – експерт


Михайло Мінаков
Михайло Мінаков
Політика традиційних цінностей використовується для порушень прав людин», - про це каже дослідник інституту Вудро Вільсона Михайло Мінаков.

Про це він заявив Голосу Америки, коментуючи звіт "Вахти прав людини" про дотримання прав людини у світі у 2012 році. Правозахисники, оцінюючи ситуацію у 90 країнах світу, попереджають про загрози демократії в багатьох із них. За даними Вахти прав людини, у Росії Володимир Путін, повернувшись на посаду президента, почав «безпрецедентну операцію проти громадянської активності».

В Україні, за даними організації , протягом 2012 року ситуація з дотриманням прав людини за оцінкою правозахисників залишалась невтішним. Перше, на що звертає увагу Вахта прав людини, це насильство, включно з побиттям і погрозами, проти опозиційних кандидатів у депутати і їхніх соратників напередодні жовтневих виборів до Верховної Ради. Крім цього, до звіту ввійшли факти адміністративного тиску на бюджетників і студентів, щоб вони голосували за Партію регіонів. Автори звіту закликають Україну як країну, головуючу цього року в ОБСЄ, бути позитивним, а не негативним прикладом для інших держав.
(Передрук з «Голосу Америки»)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG