Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ закрила справу проти Тимошенко за держгарантіями – захисник (ДОКУМЕНТ)


Генеральна прокуратура України закрила справу проти Юлії Тимошенко щодо державних гарантій за відсутністю складу злочину. Про це повідомив захисник лідера опозиції Олександр Плахотнюк, якого цитує прес-служба «Батьківщини».

«Сторона захисту отримала копію постанови ГПУ про закриття кримінального провадження в так званій справі про гарантії по обвинуваченню Тимошенко Юлії Володимирівни в замаху на розкрадання коштів державного бюджету в особливо великих розмірах у зв’язку з відсутністю в її діях складу злочину», – заявив Олександр Плахотнюк.

«Це чорним по білому записано в постанові. Це є зайвим доказом того, що притягнення Юлії Тимошенко до кримінальної відповідальності не має під собою жодного підґрунтя», – наголосив захисник.

На сайті «Батьківщини» також оприлюднений текст цієї постанови.

Тимошенко раніше заявляла, що корпорація ЄЕСУ, яку вона очолювала до кінця 1996 року, ніколи не отримувала фінансових державних гарантій.

У вересні минулого року Господарський суд Києва частково задовольнив позов Міністерства оборони Росії щодо боргу ЄЕСУ, зобов’язавши Україну виплатити російській стороні понад три мільярди гривень. Апеляційний господарський суд Києва залишив у силі це рішення. А цього місяця Вищий господарський суд відхилив і касацію уряду.

Представники Кабміну і ЄЕСУ заявляли, що ніяких юридично чинних державних гарантій щодо боргів цієї компанії не існувало, а термін позовної давності вже завершився.
XS
SM
MD
LG