Доступність посилання

ТОП новини

Донеччани протестують проти видобутку сланцевого газу (ВІДЕО)


Понад сотня донеччан вийшла на мітинг проти видобутку сланцевого газу
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:03 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Понад сотня донеччан вийшла на мітинг проти видобутку сланцевого газу

Близько 150 людей зібралися на площі біля облдержадміністрації у Донецьку, протестуючи проти видобутку сланцевого газу.

Протестувальники вважають, що механізм ухвалення рішення з цього приводу, яке уухвалила січні Донецька обласна рада, був непрозорий.

Проти непублічності рішення та відсутності діалогу з громадськістю висловилися лідери політичної партії «Фронт змін».

Екологи протестували проти самої перспективи геологічної розвідки та розробки копалин у Донецькій області, особливо із застосуванням технології гідророзриву.

Галина Олійникова, представниця екологічної організації «Мама-86», заявила, що технологія видобутку цього газу не підходить для регіону, де бракує питної води.

«В Донецькій області немає питної води. Її дуже мало. Звідки буде братися вода? Для видобутку сланцевого газу потрібна величезна кількість води. На один гідропідрив для однієї свердловини потрібно чотирьох до 26 тисяч кубов води. Свердловина існує до трьох років. За цей час на ній проходить від 10 до 18 гідророзривів. Це мільйони тонн води, яку заберуть у нас. Питну воду», – заявила активіст-еколог.

Вона додала, що території, які відведені під розробку, включають національний парк «Святі гори» у місті-курорті Святогірськ. Активістка додає, що компанія Shell, інвестор проекту, не називає хімічних реактивів, які будуть застосовані для гідророзривів.

Виступаючи на засіданні в облдержадміністрації, де зібралися експерти та представники компанії Shell та активісти-екологи, менеджер зі зв’язків із держустановами компанії Shell Олексій Татаренко заявив, що компанія проведе інформаційну компанію та зробить все максимально прозоро.

За словами Татаренка, технологію гідророзриву застосовують в багатьох країнах світу, наприклад, в США, Канаді, Німеччині, Китаї. Тож з точки зору екології ніякої небезпеки немає. Він також нагадав, що компанія створить нові робочі місця.
XS
SM
MD
LG