Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську відкрився міжнародний фестиваль «моральної документалістики»


Сьогодні у Дніпропетровську стартували покази міжнародного фестивалю морального кіно «Кіноасамблея на Дніпрі».

«Родзинка» фестивалю, за словами організаторів, полягає в тому, що в у ньому беруть участь лише кінострічки, які пропагують «найвищі ідеали людського життя», розмірковують про вічні поняття й цінності.

Як кажуть організатори, фільми, представлені на фестивалі, – «неформат» для сучасного телебачення і кінопрокату, такі майже не демонструють в кінотеатрах та в телеефірі. Усі вони створені 2012 року.

У роботі кінофоруму беруть участь 25 відомих режисерів з України, Росії, Білорусі, Польщі, Сербії та Азербайджану. За словами учасника форуму, азербайджанського режисера Арзу Уршан, відображення життя через екран здатне «не просто змусити людину замислитися – воно може взагалі змінити пріоритети та життєві погляди, відкрити вічне у тимчасовому».

Перегляд фільмів, творчі зустрічі та прем’єрні покази стрічок упродовж двох днів відбуватимуться в кінотеатрах та вишах міста.

Форум проходить вчетверте, однак цього року вперше в його рамках організували міжнародний симпозіум документалістів «Вічні цінності у документальному кіно». Він відбудеться в суботу у приміщенні обласної ради.

Учасники «Кіноасамблеї» також дали згоду на показ своїх картин школярам. За пропозицією, буде сформовано добірку фільмів, які безкоштовно покажуть дітям Дніпропетровщини й інших регіонів.
XS
SM
MD
LG