Доступність посилання

ТОП новини

Прес-секретар Луценка повідомила про наміри спостерігачів із ЄС зустрітися з колишнім міністром


Прес-секретар партії «Народна самооборона», яку очолює Юрій Луценко, Лариса Сарган заявила в неділю, що члени спостережної місії Європейського парламенту в Україні Александр Квасневський і Пат Кокс мають намір зустрітися з ув’язненим колишнім міністром внутрішніх справ у понеділок.

Як заявила вона на своїй сторінці у фейсбуці, вони прибувають до України в неділю ввечері і, щоб не гайнувати часу, в понеділок уранці збираються вилетіти до Менської виправної колонії в Чернігівській області, де Луценко відбуває покарання, вертольотом.

Коментарів представників правоохоронців із цього приводу на цей час немає.

У п’ятницю радник Президента, керівник головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації Президента Андрій Гончарук повідомляв, що спостережна місія Європарламенту має повернутися до України наприкінці тижня і подала запити на наступний тиждень «на широке коло зустрічей із українським керівництвом, і не тільки керівництвом, а й із громадськими діячами».

За його словами, на цих зустрічах обговорюватимуть ситуацію з ув’язненими колишнім прем’єром Юлією Тимошенко і колишнім міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком.

Місія Європейського парламенту у складі колишнього президента Польщі Александра Квасневського і колишнього голови Європарламенту Пата Кокса спостерігає за судовими справами Юлії Тимошенко, а також Юрія Луценка і колишнього виконувача обов’язків міністра оборони Валерія Іващенка. Місія, яка працює від червня минулого року, повертається до України після перерви на час парламентських виборів.
XS
SM
MD
LG