Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську скоротили понад 100 працівників водоканалу


Для збереження тарифів на водопостачання в Дніпропетровську звільнили понад сотню працівників «Дніпроводоканалу». Таку інформацію підтвердили в адміністрації комунального підприємства «Дніпроводоканал».

За даними підприємства, водоканал скоротив 118 працівників і продав на металобрухт списану техніку.

За інформаціє водоканалу, наразі підприємство збиткове і буде виправляти цю ситуацію «шляхом оптимізації і модернізації технічної складової підприємства». Передбачається, що нинішнього року водоканал має суттєво зменшити свої витрати на постачання води, причому 10% економії коштів розраховують досягти за рахунок зменшення фонду заробітної плати.

Водночас звільнені працівники підприємства підозрюють керівництво водоканалу у намаганні довести підприємство до банкрутства і передання в приватні руки. Однак заступник міського голови Дніпропетровська Володимир Медведчук запевнив, що влада Дніпропетровська не має намірів розглядати питання про приватизацію «Дніпроводоканалу».

«Сьогодні Дніпропетровська міська рада не розглядає питання про передачу «Дніпроводоканалу» в приватну власність – це підприємство залишається власністю міста і лише міська рада має право ухвалювати рішення про зміну власника, але на сьогодні це питання не стоїть», – зазначив Володимир Медведчук.

Наразі на підприємстві працює майже 3,5 тисячі людей, середня заробітна плата складає 3 тисячі 200 гривень.
XS
SM
MD
LG