Доступність посилання

ТОП новини

Кузьмін: лікування Тимошенко і Луценка не в моїй компетенції


Ренат Кузьмін
Ренат Кузьмін
Генпрокуратура не опікується умовами тримання і лікування ув’язнених. Про це перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявив на зустрічі з депутатами від опозиції, відповідаючи на запитання про те, чому колишнього прем’єра Юлію Тимошенко знімають на відео цілодобово і чому колишнього голову МВС Юрія Луценка після операції повернули до Менської колонії.

«Лікування й умови тримання не є компетенцією прокуратури. Але ми проведемо перевірку по цих фактах, якщо її ще не було», – сказав Кузьмін.

На це депутат від «Батьківщини» Сергій Пашинський зауважив, що, попри обіцянки розібратися, Генпрокуратура не вжила заходів щодо факту побиття Тимошенко, а потім – народних депутатів, які відвідували її в лікарні.

Представники опозиції прибули на зустріч з представниками ГПУ з вимогою припинити виконувати «політичне замовлення» проти одного з лідерів опозиції Юлії Тимошенко й інших представників опозиції, а також вимагати пояснень стосовно «абсурдних політично вмотивованих звинувачень» щодо справи про вбивство Євгена Щербаня.
XS
SM
MD
LG