Доступність посилання

ТОП новини

У Черкасах є всі умови, щоб стати популярними – гурт «4F!LMS»


Черкаси – Черкаський гурт «4F!LMS» грає «неформатну» музику. Учасники гурту – самі собі і менеджери, і продюсери. Нині хлопці виступають на безкоштовних концертах і платних вечірках у клубах. Музиканти впевнені: у Черкасах насправді гарні умови, щоб розвиватися та ставати популярними.

Черкаський гурт «4F!LMS» – це три хлопці: майбутні психолог, фармацевт та інженер енергоощадних систем. Тарас Аврамченко, Віталік Дашковський та Антон Сердитий у музичний бенд об’єдналися влітку 2011 року. А до цього усі вони займалися музикою та грали в різних черкаський гуртах.

Хлопці кажуть, що музичний стиль «4F!LMS» тяжіє до «інді-поп» – «нової та цікавої популярної музики». А рівень популярності їхніх пісень залежить від користувачів інтернету. Адже поки що це основна аудиторія «4F!LMS». Тому всі події з життя бенду, зокрема, концерти, запис нових пісень чи зйомка відео, насамперед анонсуються у соціальних мережах, зазначає вокаліст гурту Тарас Аврамченко.

«Усе, що ми робимо – записуємо пісні, знімаємо відео – це все ми робимо для інтернету. Бо зараз дарувати або роздавати диски комусь трохи неактуально. Дуже прикольно бачити спочатку людей в інтернеті, які пишуть, що сьогодні прийдуть на концерт, а потім і справді бачити їх під час виступу», – розповідає він.

Черкаські можливості «засвітитися»

Гурт «4F!LMS» – активний учасник вуличних благодійних концертів та різноманітних фестивалів. У таких заходах, кажуть хлопці, вони залюбки беруть участь безкоштовно. Втім, у черкаських та київських клубах, де з відвідувачів беруть гроші за вхід, хлопці грають за платню. Причому умови виступу з адміністраторами закладів вони вирішують самостійно – «4F!LMS» не має ані менеджера, ані продюсера.

Водночас хлопці переконані, що в Черкасах навіть для «неформатних» гуртів є безліч можливостей «засвітитися» та стати популярним.

«Це достатньо просто. Зараз є фестиваль «SOUNDЧе», який проводить місцеве радіо. Також місцеві телеканали постійно запрошують на інтерв’ю або передачі. Досить часто телефонують. Є і благодійні, вуличні концерти. От незабаром ми візьмемо участь у другому сезоні телерадіопроекту «SOUNDЧе», де гратимемо наші нові пісні», – пояснює Тарас Аврамченко.

Музика як професія

Хлопці зізнаються, що музика допомагає їм показувати себе та бути успішними. А ще – вона вже частково стала їхньою професією. І хоч усі вони здобувають освіту за різними спеціальностями, та не виключають, що саме музика і гурт «4F!LMS» будуть справою їхнього життя.

Бас-гітарист Віталік Дашковський, наприклад, цього року завершує навчання на фармацевта і мріє продовжити освіту та стати науковцем-біологом. Причому паралельно пов’язує своє майбутнє і з участю у «4F!LMS».

«Два роки назад я давав уроки гри на гітарі. Зараз ми більш професійно займаємося як гурт. І надалі, я думаю, просто навіть дурно буде залишати цю справу. Ми багато у це вклали, і у нас є певні успіхи. Треба розвиватися весь час», – каже Віталік.

Усі пісні гурту «4F!LMS» – українською та англійською мовами. Вокаліст та автор пісень Тарас Аврамченко каже, що планував до кількох музичних композицій написати російські тексти. Між тим, після ухвалення мовного закону «Ківалова-Колесніченка» він принципово вирішив: найближчим часом російські пісні в репертуарі гурту не з’являться.

Нині гурт «4F!LMS» має близько 15 музичних композицій, на дві з яких учасники самотужки зняли відео. Цього року хлопці збираються записати кілька нових пісень та відзняти три відеокліпи. А в перспективі хочуть підкорити міжнародний конкурс The Global Battle Of The Bands.

У 2011 році щойно створений гурт «4F!LMS» став фіналістом національного фіналу цього міжнародного конкурсу. Наступного разу хлопці планують щонайменше потрапити до міжнародного фіналу.
  • Зображення 16x9

    Дар’я Бунякіна

    Співпрацює із Радіо Свобода з 2010 року. Народилася у Черкасах. Закінчила Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького за спеціальністю «Журналістика». Має досвід роботи в газетній та телевізійній журналістиці.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG