Доступність посилання

ТОП новини

Бійки в парламенті унеможливлять мітинги на вулиці? (Огляд преси)


До порядку денного другої сесії парламенту сьомого скликання включені майже 380 законопроектів. Крім запланованих раніше, депутати ініціюватимуть ще низку законопроектів, зокрема, щодо інформування населення про вміст ГМО у продуктах харчування, про повернення капіталів, які перебувають в офшорних зонах, про ліквідацію приватних монополій, про мораторій на підвищення тарифів на електроенергію для населення. Докладніше про те, яка фракція наполягає на розгляді цих законопроектів розповідає газета «Голос України».

Найближчим часом Верховна Рада не стане парламентом, і депутати не згадають, що слово «парламент» походить від слова «говорити, обговорювати». Боротьба аргументів буде, як і раніше, замінюватися боротьбою великих животів і м’язів, переконаний експерт «Ізвєстій в Україні». Але на першому етапі це не так вже й погано, вважає він, оскільки в такому вигляді Рада виконує свою тактичну функцію, яку колись описав Уінстон Черчілль: «Парламент – це пряма кишка демократії, через яку виводяться всі шлаки». А ще він говорив, що якщо люди б'ються в парламенті, то вони не б'ються на вулиці. Тому тактично українці побачать багато «гарячих» ситуацій у Верховній Раді і завдяки цьому буде менше мітингів на вулиці, переконаний експерт.

2012 року інтернет-шахрайство зросло втричі. 70-80% витоку даних трапляється через вірусне програмне забезпечення у клієнта. Кібер-шахрайства поділяються на два види: з використанням платіжних карток та з використанням дистанційного банківського обслуговування. Докладніше з проблемою знайомить читачів газета «День».

Валерій Хорошковський продав один із найпопулярніших українських телеканалів Дмитру Фірташу, інформує газета «Факти». На думку експерта видання, історія з продажем «Інтеру» – вдалий технологічний проект, спрямований на збереження впливу групи «РосУкрЕнерго». Принаймні, на найближчий період. Крім того, не виключено, що за допомогою цієї угоди Валерій Хорошковський виводився з-під можливого удару в разі загострення ситуації, пов’язаної з його протистоянням з окремими членами Партії регіонів. З іншого боку, озвучивши колосальну суму в два мільярди 500 мільйонів доларів, за яку нібито продали «Інтер», група Фірташа-Хорошковського встановила мінімальну планку для майбутніх претендентів на купівлю «Інтеру». В будь-якому випадку боротьба за медіаресурси з прицілом на президентські вибори 2015 року буде запеклою, підсумовує експерт.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG