Доступність посилання

ТОП новини

Кожара каже про прогрес у переговорах з Митним союзом


Леонід Кожара
Леонід Кожара
Міністр закордонних справ України Леонід Кожара заявляє про прогрес у переговорах з приводу співпраці України з Митним союзом Росії, Білорусі й Казахстану у форматі «3+1».

«Україна проводитиме переговори з різними органами Митного союзу з метою оформлення нашої співпраці у форматі «3 +1». Я хотів би сказати, що в цьому контексті вже є певні зрушення, зокрема, з Євразійською економічною комісією були ухвалені документи з приводу торгової співпраці», – сказав Кожара сьогодні в Києві.

За його словами, Україна зацікавлена у співпраці з Митним союзом за багатьма секторальним питаннями. «Україна фактично залишається інтегрованою в деякі галузі країн Митного союзу. Ми все це будемо продовжувати», – наголосив міністр.

Водночас, як заявив Кожара, Україна не залишатиметься осторонь питання розвитку співпраці з іншими впливовими регіонами і країнами.

Раніше Президент України Віктор Янукович висловлювався за підписання рамкової угоди щодо співпраці України з Митним союзом Білорусі, Казахстану і Росією у форматі «3+1».

Російські високопосадовці неодноразово заявляли, що Росію не влаштовує такий формат співпраці з Україною.
XS
SM
MD
LG