Доступність посилання

ТОП новини

МЗС очікує на висунення звинувачень затриманим у Казахстані українцям – Кожара


Леонід Кожара
Леонід Кожара
Україна очікує, що найближчим часом казахстанська сторона висуне офіційне звинувачення двом громадянам України, затриманих в Казахстані минулого місяця за підозрою у дачі хабара.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції міністр закордонних справ Леонід Кожара.

«На цей час у МЗС є інформація про те, що заарештовано двоє громадян України, працівників компанії «Укрспецекспорту». Нині є рішення суду щодо застосування до цих громадян арешту на два місяці. Ми чекаємо пред’явлення їм звинувачення. Коли це станеться, – будемо відслідковувати ситуацію», – наголосив міністр.

Нещодавно видання «Дзеркало тижня. Україна» на своєму сайті DT.UA з посиланням на власне джерело поінформувало, що у Казахстані за підозрою у дачі хабара затримали двох високопосадовців державної компанії «Укрспецекспорт». За повідомленням, затримання українців провели в міжнародному аеропорту в той момент, коли вони збиралися вилетіти додому. До цього представники «Укрспецекспорту» нібито провели зустріч з посадовцем, який представляв казахстанську владу, і передали йому «подяку» за сприяння в реалізації контрактів. За інформацією з різних джерел, сума хабара становила 200 тисяч доларів.

Одночасно з цим в Казахстані стало відомо про затримання керівника Головного управління озброєнь Міністерства оборони Казахстану Алмаза Асенова за підозрою в отриманні 200 тисяч доларів хабара.

Чи пов’язані між собою ці дві події, не повідомляють.
XS
SM
MD
LG