Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція розблокує парламент до п'ятниці (огляд преси)


Київ – Суперечка довкола персонального голосування лише підсилює карикатурність і показовість глибокої кризи українського парламентаризму, наголошує газета «День». І хоча опозиція заблокувала трибуну, однак Партія регіонів не зробила жодних зусиль, щоб протистояти цьому. Чому? Тому що вона чудово розуміє, що довго блокувати трибуну опозиція не зможе – не через фізичні або календарні причини, а тому, що в п’ятницю в парламенті мав виступити комісар Єврокомісії з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле. Якщо блокування триватиме й далі, то влада може сказати, що саме опозиція блокує євроінтеграційний курс України. Тобто у влади з’являється поле для маневру. Якщо влада тихо саботуватиме євроінтеграційний курс, то завжди можна буде звинуватити в цьому опозицію, зауважує експерт. Стаття називається «Парламент потрібно розблоковувати».

Українська влада не особливо намагається виходити з підвішеного стану, пов’язаного з так званим боргом російському «Газпромові», пише газета «Україна молода». Зокрема, Прем’єр-міністр Микола Азаров спромігся тільки на публічне занепокоєння із нотками образи. Хоча рішення «Газпрому» оштрафувати Україну на 7 мільярдів доларів політичним вважають навіть самі росіяни. «Москва тисне, щоб отримати контроль над українською трубою», – вважає керівник російського «Фонду національної енергетичної безпеки» Костянтин Симонов. Українська ж ГТС потрібна Москві з багатьох причин, головна з яких – спростити та здешевити логістику свого товару до західного споживача. Сьогодні, коли прибутки «Газпрому» почали падати, монополіст змушений заощаджувати, зазначає видання.

Реформа БТІ паралізувала ринок нерухомості, стверджують «Ізвестія в Україні». З початку року в Україні зірвалися десятки тисяч угод купівлі-продажу квартир, будинків та земельних ділянок. Люди втрачають чималі гроші на завдатках, а нотаріуси досі не хочуть оформляти права власності. У столиці такі послуги надають лише кілька контор. Перехідний період займе щонайменше два-три місяці, а деякі чиновники вже позбулися посад за провал реєстраційної реформи.

Люди, що отримали травму через ожеледь, можуть вимагати від комунальників компенсацію через суд. Як змусити комунальників почистити двір від льоду і що зробити тим, хто має намір судитися через отриманий на вулиці перелом, розповідає газета «Факти».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG