Доступність посилання

ТОП новини

Україна вирішує питання про екстрадицію екс-прем’єра Таджикистану


Україна на даний час вирішує питання про екстрадицію затриманого в аеропорту «Бориспіль» колишнього прем’єр-міністр Таджикистану Абдумаліка Абдуллоджонова, повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

«Працівники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю затримали 64-річного чоловіка, який вже 16 років розшукувався Міністерством внутрішніх справ Республіки Таджикистан. Чоловік розшукувався за вчинення низки особливо тяжких злочинів. До цього часу від правоохоронців він переховувався в США, а в Україну приїхав у власних справах та жодним чином не очікував, що буде затриманий», – повідомив Радіо Свобода старший інспектор прес-служби Головного управління з боротьби з організованою злочинністю МВС Ігор Іщук.

За повідомленням МВС, у Таджикистані затриманому загрожує покарання до двадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Абдуллоджонов був опонентом президента Таджикистану Емомалі Рахмона на виборах 1994 року.

На батьківщині Абдуллоджонова звинувачують у замаху на президента Рахмона в 1996 році і причетності до заколоту під керівництвом полковника Махмуда Худойбердиєва у Согдійської області у 1998 році.

За даними Інтерполу, Абдуллоджонов перебував у розшуку як особа, що причетна до організованих транснаціональних злочинних груп і тероризму.

Протягом останнього десятиліття Абдуллоджонов жив у США. У своєму останньому інтерв'ю Радіо Свобода він стверджував, що насправді виграв вибори у 1994 році, і президент Рахмон незаконно оголосив себе переможцем.
XS
SM
MD
LG