Доступність посилання

ТОП новини

Віце-прем’єр зустрівся з головою «Газпрому», деталей не повідомили


Юрій Бойко (л), Олексій Міллер (п), архівне фото
Юрій Бойко (л), Олексій Міллер (п), архівне фото
Пресові служби віце-прем’єр-міністра України Юрія Бойка і російського газового монополіста «Газпром» коротко й без подробиць повідомили в середу про чергову робочу зустріч у Москві українського урядовця з головою правління російської компанії Олексієм Міллером.

За словами з повідомлення «Газпрому», «сторони обговорили питання, що становлять взаємний інтерес»; за версією ж української сторони, «сторони обговорили питання взаємовигідного міждержавного стратегічного партнерства».

Обидва повідомлення оминули те, чи говорили на зустрічі про вимогу «Газпрому» до України заплатити сім мільярдів доларів за газ, законтрактований, але не викуплений минулого року. Відповідно до умови газових контрактів 2009 року «бери або плати», Україна зобов’язана щороку оплатити визначену певним чином мінімальну кількість російського газу, навіть якщо не отримала її.

Українська сторона вже заявляла, що всі зобов’язання перед «Газпромом» виконала, а справу з цим рахунком буде залагоджувати на переговорах.

Попередніми роками така ситуація ставалася вже кілька разів, але тоді в Росії заявляли, що, розуміючи складне становище в Україні, не висуватимуть такої претензії.
XS
SM
MD
LG