Доступність посилання

ТОП новини

Україна може залишитися без Верховної Ради (огляд преси)


Київ – Вже за місяць Україна може залишитися без Верховної Ради, попереджають «Ізвєстія в Україні». Зірваний старт роботи нової сесії парламенту, бійки, блокування трибуни та інші політичні баталії можуть призвести до перевиборів. Якщо протягом місяця депутати не почнуть працювати, з'явиться законна підстава розпустити Раду. Про такий варіант розвитку подій говорять експерти газети, але уточнюють, що нова кампанія зараз не вигідна жодній з політсил. Стаття називається «Кнопка неповернення».

Левова частка соціальних та моральних негараздів, якими переповнена сьогодні Україна, ростуть із нинішньої влади, її моральної деградації, стверджує експерт газети «День». Він констатує, що ледь не до кожного резонансного злочину в країні так чи інакше причетні представники влади. Якщо українці не матимуть амбіцій реально взяти владу і не повернуть собі країну, то змін доведеться чекати століттями, переконує експерт.

«У Криму – «бульдозерна революція» – у статті під таким заголовком газета «День» стверджує, що масові протести громадян змусили владу згадати про закон. Минулого тижня голова кримського уряду Анатолій Могильов особисто сів за кермо бульдозера і показово, у присутності великої кількості журналістів зніс ворота з металевим парканом, що захищає вхід на пляж одного з санаторіїв. Експерти видання переконані, що це не звичайний, а вже вимушений піар-хід чиновника високого рангу. Кримська влада хоче показати,що тепер вона бореться за законність і справедливість, відстоює права кримчан. Але де вона була, коли ухвалювались рішення про незаконну оренду і незаконні будівництва? Вона сьогодні вимушена це робити під загрозою цілковитої дискредитації, наголошує експерт.

Будь-якого українського водія, котрий в'їжджатиме на територію Росії чи Білорусі, тепер можуть звинуватили у контрабанді психотропних препаратів, стверджує газета «Факти». І пояснює, що причиною великого штрафу здатна стати… звичайна автомобільна аптечка. Скажімо, знеболюючий препарат «Буторфанол тартрат», що входить до складу аптечки, заборонений для ввезення в Росію, Білорусію і Казахстан. За постановою уряду Росії, цей психотропний препарат віднесений до категорії речовин сильної дії і заборонений до вільного обігу на території цієї країни. Тому при перетині державного кордону необхідно письмово повідомити російських митників про наявність ліків. Ось тільки не всі про це знають, і в результаті водії стають правопорушниками. Про інші заборонені в Росії та Білорусі і дозволені в Україні ліки видання розповідає в рубриці «Незайве знати».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG