Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі обіцяють засипати Януковича вимогами «почути кожного»


У Кривому Розі стартувала довгострокова акція з вимогою звільнення політичних в’язнів. Про це Радіо Свобода сьогодні повідомила керівник міської організації ВО «Батьківщина» Віра Вернигор.

За її даними, криворізькі активісти вже написали понад сто письмових звернень до Президента України Віктора Януковича з нагадуванням про його передвиборчу обіцянку «почути кожного».

«Ми хочемо, щоб він «почув кожного» з нас, із тих, хто вимагає свободу для політичних в’язнів. Якщо ми вважаємо, що живемо в демократичному суспільстві, то у нас не повинно бути політичних в’язнів. Якщо він дійсно хоче виконати свою передвиборчу обіцянку «почути кожного», то ми звертаємось до нього, нехай почує нас», – сказала Радіо Свобода Віра Вернигор.

За її словами, активісти мають намір «засипати» Адміністрацію Президента подібними письмовими зверненнями. До криворізьких представників «Батьківщини» планують приєднатись активісти опозиції в інших регіонах.

Раніше Вищий адміністративний суд України відмовився визнати протиправною бездіяльність Віктора Януковича у зв’язку з невиконанням ним обіцянок, даних напередодні виборів голови держави в 2010 році. Такий позов подавав помічник одного з депутатів із опозиційної партії «Батьківщина». Судді оголосили, що передвиборна програма Президента – це не більше ніж засіб агітації.
XS
SM
MD
LG