Доступність посилання

ТОП новини

Суд зупинив процедуру банкрутства «АероСвiту»


Київський апеляцiйний господарський суд скасував рiшення суду попередньої інстанції про порушення справи про банкрутство компанії. Про це повiдомила прес-служба Мiнiстерства доходiв і зборiв України.

«Таким чином, апеляційну скаргу Бориспільської об’єднаної державної податкової інспекції щодо запобігання безпідставній ліквідації платника податків частково задоволено», – йдеться в прес-релізі міністерства.

Фахівці Міндоходів запевняють, що діють виключно у рамках чинного законодавства, і всі заходи спрямовані насамперед на захист економічних інтересів держави.

«Надалі з’ясовуватиметься можлива наявність кредиторських вимог держави до компанії для забезпечення вчасної й повної сплати податків до державного та місцевого бюджетів», – заявили у Міндоходів.

Господарський суд Київської області 29 грудня минулого року порушив провадження у справі про банкрутство «АероСвіту» за заявою цієї компанії. Рішення суду, зокрема, передбачає мораторій на задоволення вимог кредиторів. В «АероСвіті» заявляли, що метою цього кроку є відновити платоспроможність компанії і забезпечити виконання її зобов’язань.

На початку січня низку рейсів цієї авіакомпанії скасували, а з 15 сiчня маршрутна мережа, що включала, крiм внутрiшнiх рейсiв, ще близько 80 мiжнародних напрямкiв, скоротилася до двох внутрiшнiх i до десятка мiжнародних маршрутiв. 16 сiчня компанiя повiдомила, що вводить тимчасовий розклад польотiв до 31 сiчня, згiдно з яким залишає за собою оперування лише шiстьма повiтряними лiнiями: чотирма мiжнародними і двома внутрiшнiми.
XS
SM
MD
LG