Доступність посилання

ТОП новини

Україна має звернути увагу на свободу мирних зібрань – експерти


Україна при головуванні в ОБСЄ повинна захистити права громадян на мирні зібрання у регіоні дії організації. Таку рекомендацію озвучили нині у Києві члени постійної групи ОБСЄ зі свободи мирних зібрань, до складу якої входять незалежні вчені і правозахисники з країн – членів Організації з безпеки і співпраці в Європі.

«Є дуже важливі питання у галузі людського виміру, які важливі і для України, і для усього регіону ОБСЄ. Мова іде про свободу мирних зібрань, яка є надзвичайно проблематична в Україні. Зараз профільний комітет Верховної Ради України розглядає проект закону щодо свободи мирних зібрань, який незабаром має бути прийнятим. Цей документ підготовлений спільно з громадянським суспільством», – заявила представник України, координатор Центру громадських свобод Олександра Делеменчук.

За її словами, громадські організації співпрацюють з парламентом й урядом України, щоб використати можливості українського головування в ОБСЄ для позитивних змін.

За даними експертів, у регіоні дії ОБСЄ найбільші проблеми із захистом права громадян на мирні зібрання мають країни Центральної Азії, Азербайджан, Білорусь і Росія. Свої рекомендації щодо захисту прав людини і громади експерти передали до МЗС України.
XS
SM
MD
LG