Доступність посилання

ТОП новини

У ЄС знову нагадали, що підпишуть угоду з Україною за визначених умов


Європейська рада на своїй зустрічі-саміті ЄС, що завершилася в п’ятницю, знову підтвердила, що має намір підписати угоду з Україною про асоціацію «у повній відповідності до висновків Ради ЄС від 10 грудня 2012 року». Коротка згадка про це міститься у висновках саміту, оприлюднених наприкінці зустрічі.

У згаданих нині висновках грудневого засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС щодо України йшлося про те, що вже парафована угода про асоціацію України з ЄС, включно з поглибленою і всеохопною зоною вільної торгівлі, може бути підписана, як тільки влада України засвідчить рішучі дії і відчутний поступ у трьох галузях: відповідності міжнародним стандартам парламентських виборів минулого року і подальших заходів навколо них, поступу в подоланні вибіркового застосування правосуддя і в відверненні його на майбутнє, а також у втіленні реформ, визначених спільно в порядку денному асоціації.

При цьому, як заявила тоді Рада ЄС, у разі таких дій і поступу з боку України угоду можуть підписати вже до саміту програми Євросоюзу «Східне партнерство», що має відбутися в листопаді цього року у Вільнюсі, причому деяким частинам цієї угоди можуть тимчасово надати чинності ще до її ратифікації.
XS
SM
MD
LG