Доступність посилання

ТОП новини

Бригинець: версій пожежі в Гостиному дворі дві (ФОТО)


Фото Держслужби з надзвичайних ситуацій
Фото Держслужби з надзвичайних ситуацій
Правоохоронці розглядають дві версії пожежі у Гостиному дворі, повідомив Радіо Свобода член парламентського Комітету з питань культури і духовності Олександр Бригинець.

«Перша версія – навмисний підпал, друга – коротке замикання, що спричинило пожежу. До речі, з’ясувалося, що на горищі у тому місці, де почалась пожежа, хтось незаконно організував кабінет. Це міг бути хтось із науково-дослідного інституту «УкрНДІпроектреставрація», який там міститься», – розповів народний депутат, додавши, що точні дані про власника наразі з’ясовують.

Сам Олександр Бригинець не виключає факту не випадковості пожежі. «Чи дивно, що про задимлення і пожежу повідомили громадські активісти, а не представники фірми, які охороняють Гостиний двір в інтересах забудовника?» – зазначив він.

«Маємо у Києві досвід подібних пожеж: наприклад, коли громада виступила проти знищення будинку у стилі модерн по вулиці Алли Тарасової, 4, будівлю було підпалено (це сталось позаминулого року). Винуватців досі не знайдено», – нагадав Бригинець.

Пожежа у горищному приміщенні Гостиного двору виникла в ніч на суботу. Пожежників викликав активіст на захист Гостиного двору від забудови Євген Парфьонов. До ранку пожежу вдалося ліквідувати, ніхто не постраждав, повідомили в Держслужбі з надзвичайних ситуацій. Офіційно про причину пожежі поки не говорять.
XS
SM
MD
LG