Доступність посилання

ТОП новини

Тріумф України у світовому біатлоні


Українські біатлоністки досягли блискучого результату на чемпіонаті світу, який триває в чеському Нове Место. В спринтерській гонці на призовому п’єдесталі опинилися одразу дві представниці України – Олена Підгрушна стала чемпіонкою, Віта Семеренко – бронзовою призеркою. Згодом у гонці переслідування Підгрушна стала третьою, додавши до скарбнички команди ще одну медаль.

У спринті між двома українками розташувалася лідер загального заліку Кубка світу норвежка Тура Берґер. Запорукою успіху Підгрушної стала неперевершена стрільба – швидка і влучна. Саме завдяки точності капітан збірної України випередила фаворита – Берґер не закрила одну мішень під час стрільби стоячи.

Після виходу з останнього вогневого рубежу норвежка відставала від українки на 11 секунд, і в якоїсь іншої суперниці такий гандикап могла й відіграти – але не у Підгрушної. На фініші перевага Олени вимірювалася більш як шістьма секундами.

Про свої враження від фантастичного успіху Підгрушна одразу після фінішу розповіла в ефірі Першого національного телеканалу – офіційного українського транслятора чемпіонату світу. «Усе в світі реально, і чемпіонат світу можна виграти. Але сказати, що я була в чомусь упевнена, не можу. Це чемпіонат світу, усі підходять до нього в максимальній формі. Я просто знала, що я в хорошому стані і можу добре пробігти. Добре, що все так добре закінчилося», – сказала Олена Підгрушна.

Віта Семеренко останнє коло пройшла не так швидко, але на фініші змогла випередити в боротьбі за третє місце російську олімпійську чемпіонку Ольгу Зайцеву.

У гонці переслідування без медалі Зайцеву залишила вже Підгрушна. В другому поспіль медальному старті Олена двічі схибила на третьому вогневому рубежі і пропустила вперед Туру Берґер і польку Кристину Палку.

Хокейний провал у Данії

На відміну від біатлоністок, які на чемпіонаті світу підтвердили невипадковість високих результатів протягом сезону, українські хокеїсти вище голови стрибнути не змогли.

На олімпійському кваліфікаційному турнірі, який відбувся в Данії, підопічні Олександра Куликова посіли останнє місце. В усіх трьох матчах «синьо-жовті» виступали в ролі боксерської груші для команд елітарного світового дивізіону.

У передкваліфікаційному турнірі, який у листопаді приймав Київ, в складі збірної України зіграли НХЛівці Федотенко і Понікаровський, а також московський динамівець Касянчук. У Данії цих лідерів команда не мала, тому були закономірними поразки від господарів (0:2), білорусів (0:6) і словенців (1:6). Що ж до путівки на Олімпіаду в Сочі, то її здобула збірна Словенії, яка виграла всі три поєдинки.

Великий футбол повертається

Українські футбольні вболівальники нарешті дочекалися офіційних поєдинків. 13 лютого донецький «Шахтар» прийматиме дортмундську «Боруссію» в рамках 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. 14 лютого свої перші поєдинки в 1/16 фіналу Ліги Європи проведуть «Динамо», «Дніпро» і «Металіст».

На користь опонентів українських клубів є те, що вони вже перебувають у змагальному ритмі – в Німеччині, Франції, Англії та Швейцарії поновилися внутрішні турніри. Квартет провідних українських команд проводив лише тренувальні матчі. Протягом лютого стане зрозуміло, чи стане цей чинник вирішальним.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG