Доступність посилання

ТОП новини

В опозиції готові до силового варіанту розблокування Ради


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк
Лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк не виключає, що наступного тижня Верховну Раду розблокують силовим шляхом.

«Я хочу дуже чітко сказати, що м’яч на полі Партії регіонів: виконують Конституцію і голосують особисто – парламент може розпочати роботу навіть завтра. Якщо на це є воля Партії регіонів», – сказав Яценюк.

Він озвучив два можливі варіанти вирішення ситуації з роботою парламенту: «Знаєте, коли історія відносин із Партією регіонів як із нашим політичним опонентом триває вже досить довго, є два варіанти: перший – людський – піти виконувати Конституцію України, але це не про них (...) А наступний: зрозуміло, що Президент Янукович дасть вказівки – «Ви ж покажіть, хто у домі господар», – тому буде бійка, і ми до цього готові».

Яценюк також припускає, що опозиції доведеться чергувати наступного тижня в сесійній залі парламенту і готуватися до силового розблокування.

Зі свого боку, лідер фракції УДАР Віталій Кличко повідомив, що в понеділок відбулися переговори між парламентськими фракціями, проте учасники домовилися продовжити їх завтра.

Кличко наголосив, що вимоги опозиції залишаються незмінними – персональне голосування депутатів.

Представники опозиційних фракцій заблокували трибуну і президію парламенту 5 лютого, вимагаючи запровадження персонального голосування депутатів. Через блокування друга сесія Верховної Ради VII скликання так і не розпочала своєї роботи.

Депутати фракції УДАР із вівторка, 5 лютого, ночують у сесійній залі.
XS
SM
MD
LG