Доступність посилання

ТОП новини

Частини «Нашої України» призначили свої з’їзди


Віктор Ющенко (л) і Сергій Бондарчук (п) були разом іще на з’їзді «Нашої України» 31 липня 2012 року
Віктор Ющенко (л) і Сергій Бондарчук (п) були разом іще на з’їзді «Нашої України» 31 липня 2012 року
З’їзд частини партії «Наша Україна», яка визнає керівництво її лідера Віктора Ющенка, призначений на 18 травня, повідомив у понеділок виконувач обов’язків голови політради партії Зиновій Шкутяк.

Як мовиться в його зверненні, таке рішення політрада ухвалила на своєму засіданні в суботу.

За його словами, в партії не можуть «допустити створення нелегітимних паралельних структур шляхом рейдерського захоплення партії, проведення незаконних конференцій і навіть з’їзду».

Як нагадано у зверненні, з’їзд «Нашої України» може скликати тільки політрада партії чи її президія.

Також у понеділок інша частина партії, яка визнає повноваження голови політради Сергія Бондарчука, повідомляла, що свій з’їзд призначила на 2 березня. Таке рішення, мовилося в повідомленні, ухвалив у неділю «організаційний комітет» з’їзду.

Обидві частини партії заявляють, що їх підтримує більшість організацій чи членів.

У суботу політрада «Нашої України» під керівництвом Ющенка зняла Бондарчука з посади свого голови і підтвердила членство Ющенка в партії після того, як у Бондарчука заявили, що Ющенко виключений із партії рішенням її київської міської організації, де той перебував на обліку. Крім того, політрада вирішила взагалі зупинити діяльність київської організації до перереєстрації членства.

Поділ «Нашої України» на дві частини став очевидний наприкінці минулого місяця, коли одночасно відбулися два окремі зібрання частин політради під керівництвом одне Ющенка, інше Бондарчука. При цьому Бондарчук звинуватив Ющенка в розколі партії, в Ющенка натомість звинуватили Бондарчука в невдалій спробі «рейдерського захоплення партії».
XS
SM
MD
LG