Доступність посилання

ТОП новини

В опозиції впевнені, що Янукович розпустить парламент


Депутати від опозиції блокують роботу парламенту, 5 лютого 2013 року
Депутати від опозиції блокують роботу парламенту, 5 лютого 2013 року
Опозиція впевнена, що Президент підпише указ про дострокове припинення повноважень парламенту в разі завершення конституційного терміну, передбаченого для цього.

«На сьогодні ми розуміємо, що у Президента, безумовно, є право, якщо протягом 30 днів не буде розблокована діяльність парламенту, оголосити дострокові парламентські вибори. Я думаю, що у Президента не буде вже на той момент іншого виходу, ніж скористатися цим правом, тому що відсутність в країні належної діяльності парламенту – це вже наявність не лише парламентської, але і політичної кризи в країні ... І його потрібно буде вирішувати, і вирішувати лише у Конституційний спосіб – шляхом оголошення дострокових парламентських виборів», – сказав заступник лідера фракції УДАР Віталій Ковальчук.

Зі свого боку, заступник лідера фракції ВО «Свобода» Олексій Кайда наголосив, що три політичні сили – «Батьківщина», УДАР і «Свобода» – готові до дострокових парламентських виборів.

«Я скажу так: якщо таке трапиться, однозначно, ми сядемо за стіл переговорів і на всіх 225 округах буде визначений лише один кандидат від трьох політичних сил. Ми впевнені, що однозначно ми одержимий безумовну перемогу», – сказав Кайда.

Друга сесія Верховної Ради України VII скликання не відкрилася 5 лютого через те, що опозиція заблокувала трибуну і президію з вимогою запровадити персональне голосування.

Опозиція заявляє, що 5 лютого розпочався відлік 30-денного терміну бездіяльності Верховної Ради, після завершення якого Президент може ухвалити рішення аж до розпуску нинішнього складу парламенту.
XS
SM
MD
LG