Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко можуть доправити до Києва у справі Щербаня – Кожем’якін


Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко
Захисник Юлії Тимошенко Андрій Кожем’якін стверджує, що існує висока ймовірність того, що екс-прем’єра 13 лютого доправлять до Києва для допиту свідків у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня.

«Зі власних джерел у нас є інформація, що влада планує провести таку акцію. Але з тих самих джерел нам відомо, що рішення вона остаточно не ухвалила. Але існує дуже велика ймовірність того, що Юлію Володимирівну буде доправлено до Києва для участі в суді», – сказав Кожем’якін після зустрічі з екс-прем’єром в Центральній клінічній лікарні «Укрзалізниці» № 5, де вона проходить курс лікування.

За словами захисника, Тимошенко перебуває на стаціонарному лікуванні, а закон не дозволяє залучати до участі в суді або слідчих дій людей, які перебувають на стаціонарному лікуванні. «Стан її здоров’я не дає можливості перебувати в будь-якому іншому місці, окрім лікарні, зокрема, і в суді. Якщо пенітенціарна служба і керівництво колонії за рішенням суду вважають, що можна ухвалювати рішення і привозити її силою, то нехай вони таке рішення ухвалюють, але є закон, який необхідно виконувати», – заявив Кожем’якін.

Інший захисник екс-прем’єра Сергій Сас наголосив, що Тимошенко готова брати участь у допиті свідків у справі Щербаня, коли їй дозволить стан здоров’я і вона зможе підготуватися до цього питання, вивчивши матеріали справи.

7 лютого слідчий суддя Печерського райсуду Києва частково задовольнила клопотання Тимошенко і перенесла проведення слідчих дій у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня на 13 лютого. Суддя також зобов’язала забезпечити доправлення Тимошенко на судове засідання до Апеляційного суду Києва.
XS
SM
MD
LG