Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко оштрафували за неповагу до суду


Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко
Печерський райсуд Києва оштрафував колишнього прем’єра Юлію Тимошенко на 17 тисяч гривень за неповагу до суду.

Таке рішення оголосила слідчий суддя Оксана Царевич сьогодні на засіданні Печерського райсуду Києва після того, як прочитала заяву Тимошенко. Суддя розцінила слова екс-прем’єра як неповагу до суду.

Наразі суд оголосив перерву в засіданні, заявивши про порушення порядку в суді опозиційними депутатами Верховної Ради.

Засідання суду з проведення слідчих дій у кримінальному провадженні про вбивство народного депутата Євгена Щербаня розпочалося за відсутності підозрюваної Юлії Тимошенко. Пенітенціарна служба не доставила її на суд до Києва, де має відбутися допит свідка в рамках розслідування у справі про вбивство Щербаня.

7 лютого була озвучена позиція екс-прем’єра щодо її бажання бути особисто присутньою під час слідчих дій з допиту свідка у рамках досудового слідства у справі Щербаня.

Водночас пенітенціарна служба України заявила, що екс-прем’єр у категоричній формі відмовилася їхати на засідання київського суду 13 лютого, і звинуватила захисників Тимошенко в поширенні неправдивої інформації.

У «Батьківщині» заявляють, що це пенітенціарії поширюють неправдиву інформацію, і наполягають, що екс-прем’єр не відмовлялася від участі в засіданні суду.
XS
SM
MD
LG