Доступність посилання

ТОП новини

Омбудсмен взяла на контроль забезпечення українців імпортними ліками


Валерія Лутковська
Валерія Лутковська
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська відкрила провадження щодо питання забезпечення громадян лікарськими засобами іноземного виробництва.

«З метою забезпечення права громадян на отримання лікарських засобів, з’ясування ймовірності скорочення в аптечній мережі препаратів іноземного виробництва і в максимально стислі терміни вирішення питання умов ліцензування імпорту, яке вводиться з 1 березня, уповноважений направив запити до Міністерства охорони здоров’я України і Державної служби України з лікарських засобів», – мовиться в повідомленні прес-служба омбудсмена.

Відповідно до звернення Лутковської, керівники цих відомств до 25 лютого мають поінформувати, що роблять, щоб не допустити порушення прав на придбання лікарських засобів іноземного виробництва.

Закон про ліцензування імпорту ліків набуває чинності з 1 березня. Громадські організації, лікарі й пацієнти закликали Президента Януковича скасувати цей закон, заявивши, що він призведе до дефіциту ліків, зокрема, для хворих на СНІД, туберкульоз, гепатит, рак, цукровий діабет, а також до подорожчання імпортних медикаментів.

В уряді заявляють, що ліцензування запроваджуватимуть поетапно і що новий закон не спровокує дефіциту ліків.
XS
SM
MD
LG