Доступність посилання

ТОП новини

Чому на Донеччині погрожували баскетбольним суддям?


Донецьк – Донецьку область знову називають «бандитською». Цього разу скандал спалахнув через баскетбольний майданчик. Наприкінці січня баскетбольний клуб «Харцизьк» програв харків’янам у себе вдома у рамках змагань вищої ліги країни. Судді після матчу заявили, що господарі поля на них чинили тиск і навіть вивозили до лісу для «роз’яснень». Президент донбаського клубу погрози спростовує і підозрює суддів у спробі відволікти увагу від своїх вад.

За словами суддівської бригади, на них чинили тиск представники баскетбольного клубу «Харцизьк», яких не задовольнили якість суддівства та результат зустрічі, адже їхній клуб програв.

Старший арбітр матчу Олескій Широбоков у коментарі Радіо Свобода підтвердив, що погрози були, а суддів вивезли до лісу.
«Ми вас кінчимо», все це в матерній формі. Досі є побоювання
Олескій Широбоков

«Це все-все правда, – зазначає він. – Саме психологічний тиск. Стільки всього сказали, так особливо і не згадаєш конкретно. Просто там «ми вас кінчимо», таке, все це в матерній формі. Досі є побоювання».

Широбоков також додав, що вже в Києві звернувся до міліції, зокрема в Шевченківському районі.

Байки про викрадення?

А от президент клубу Юрій Дегтярьов заяви суддів про тиск відкидає. Він визнає свою провину лише в тому, що вів себе надто емоційно на гральному майданчику. За це, мовляв, Федерація баскетболу України і покарала клуб штрафом та забороною до кінця сезону проводити зустрічі на домашньому полі.
Судді давно звикли заробляти гроші на всіх іграх, тіньові гроші
Юрій Дегтярьов

«Усе це вигадана ними відмазка для того, щоб відволікти громадську увагу від конкретних проблем у їхньому суддівстві. Судді давно звикли заробляти гроші на всіх іграх, тіньові гроші. І їм дуже не подобається, коли знаходяться такі, як я, які вважають не потрібним платити тіньові винагороди незрозуміло за що. Вони, щоб прикрити свою некомпетентність та продажність, яку продемонстрували в грі з Харковом, вигадали байки про викрадення», – запевнив президент клубу Радіо Свобода.

Суддівську команду за неякісне суддівство і справді дискваліфікували, тобто по суті понесли покарання обидві сторони конфлікту. Голова Федерації баскетболу України у Донецькій області Олег Головін у коментарі Радіо Свобода факт тиску на суддів підтвердив.

«Дійсно був випадок, коли представники баскетбольного клубу Харцизьк проявили настирливість і відвезли суддівську бригаду на бесіду в темні кутки міста Харцизьк і якийсь час у вигляді якихось погрозливих доводів виявляли своє невдоволення якістю суддівства. Це можна розцінювати, як застосування сили, напевно. Але судді понесли дисциплінарне покарання, бо були доведені їхня нетактовність і безграмотність суддівства. А клуб позбавили до кінця сезону можливості ігор на домашньому майданчику», – зазначає Головін.

Спортивний чиновник додав, що дуже радий нежорсткому покаранню клубу, якому загрожувало навіть розформування. Адже зараз, за його словами, завдяки БК «Харцизьк» у місті близько 200 дітей тренується у баскетбольній секції.
  • Зображення 16x9

    Олена Поволяєва

    На Радіо Свобода з жовтня 2011-го року. Народилася, виросла, живу та працюю в Донецьку. У 2009-му році отримала ступінь магістра журналістики та диплом з відзнакою в Донецькому національному університеті. Цікавлюся документальним та радикальним кіно, сучасним мистецтвом, літературою. Катаюся на роликах, подорожую.

    Olena Povoliaieva | Создайте свою визитку


ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG