Доступність посилання

ТОП новини

Янукович говорив у Туркменистані про співпрацю в культурно-гуманітарній сфері


Ґурбанґули Бердімухамедов (л) і Віктор Янукович (п) на зустрічі в Ашгабаті, 13 лютого 2013 року
Ґурбанґули Бердімухамедов (л) і Віктор Янукович (п) на зустрічі в Ашгабаті, 13 лютого 2013 року
Україна і Туркменистан мають перспективи для активізації співпраці в культурно-гуманітарній сфері, заявив Президент Віктор Янукович у середу в Ашгабаті після завершення українсько-туркменських переговорів, повідомила прес-служба голови української держави.

Зокрема, за його словами, сторони зацікавлені у розвитку взаємодії у сферах туризму, спорту та фізичної культури, і домовленості зафіксовані в підписаній сьогодні Спільній заяві щодо поглиблення відносин дружби і співробітництва між Україною та Туркменистаном.

Президент Туркменистану Ґурбанґули Бердімухамедов, у свою чергу, також відзначив важливість співпраці в культурно-гуманітарній сфері, зокрема, в напрямку освіти.

Крім того, він наголосив на важливості розвитку співпраці двох країн у туристичній сфері і, зокрема, запросив українські компанії взяти участь у розвитку туристичної інфраструктури Туркменистану.

Також Віктор Янукович у перебігу візиту поклав квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку в Ашгабаті і поспілкувався з представниками української громади, мовиться в повідомленні.

Президент України перебуває в Туркменистані з державним візитом, у перебігу якого голови обох держав підписали згадану Спільну заяву, також у їхній присутності була підписана низка двосторонніх документів. Один із них – Меморандум про взаєморозуміння між «Нафтогазом України» і «Туркменгазом» щодо активізації двосторонньої співпраці в нафтогазовій сфері і розвитку подальшого співробітництва на договірній основі.
XS
SM
MD
LG